Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@14:07:51 GMT

گاردین: بولتون خطرناک‌ترین مرد جهان است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۶۵۹۵

گاردین: بولتون خطرناک‌ترین مرد جهان است

به گزارش جهان نيوز، این رسانه در نوشتاری به قلم «بِن آرمبروستر» مدیر روابط عمومی جنبش ضد جنگ «پیروزی بدون جنگ» نوشت: بولتون به دنبال جنگ با ایران است و ما این را می‌دانیم، زیرا او از حدود دو دهه پیش همین را گفته است.
در ادامه این نوشتار آمده است:
«هر اقدامی را که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در زمینه سیاست ایران انجام داده به ویژه از وقتی بولتون در آوریل سال ۲۰۱۸ به عنوان مشاور امنیت ملی روی کار آمد، باید از این منظر بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین اقداماتی شامل تشدید حضور نظامی هشداردهنده آمریکا در خاورمیانه طی دو هفته پیش است.

بولتون درست یک ماه پس از روی کار آمدن، آخرین فشار لازم را برای وادار کردن ترامپ جهت خروج از توافق هسته‌ای وارد کرد؛ توافقی که تا آن زمان و هنوز هم موفق بوده است.

این توافق که به طور رسمی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می‌شود، بزرگترین مانع در مقابل تلاش‌های بولتون برای جنگ و تغییر حکومت در ایران بود، زیرا بهانه‌ای را که باعث قانع کردن افکار عمومی درباره جنگ عراق در هفده سال پیش می‌شد، از بین می‌برد.

دولت ترامپ از زمان خروج از توافق مدعی شده که کمپین «حداکثر فشار» را بر ایران وارد می‌کند و می‌تواند به «توافق بهتری» دست یابد که به طور معجزه آسایی ایران را به سمت و سوی «دموکراسی جفرسونی» سوق دهد تا این کشور را وادار به تسلیم شدن در مقابل خواسته‌های آمریکا کند. اصطلاح دموکراسی جفرسونی شامل مجموعه سیاست‌هایی است که به افتخار توماس جفرسون متفکر و مروج ایده‌آل‌های جمهوری خواهی در آمریکا نامگذاری شده است. اما تلاش در این زمینه همواره بر اساس استدلالی با نیات پلید بوده که هدف آن مخفی کردن هدف واقعی یا همان تغییر حکومت بوده است و بر اقداماتی همچون تحریم‌ها، لفاظی ها و مانورهای نظامی با هدف دشمن تراشی سرپوش می نهد. چنین اقداماتی اکنون آمریکا را به جنگ در جهان نزدیک تر کرده است.

این در حالیست که بولتون ترسی در دستکاری و یا نادیده گرفتن اطلاعات برای پیشبرد برنامه‌های خود ندارد و این اتفاقی است که اکنون در حال رخ دادن است.

بولتون در بیانیه ۱۰ روز پیش کاخ سفید درباره اعزام‌های نظامی به خاورمیانه به «نشانه ها و هشدارهای مشکل آفرین و تنش زا» از سوی ایران اشاره کرد و از آن به عنوان توجیهی برای چنین حضوری از سوی آمریکا بهره برد. اما منابع خبری پس از آنکه اطلاعات مذکور را رؤیت کرده‌اند، گفتند که بولتون و دولت ترامپ این تهدید را از آنچه که واقعیت دارد پررنگ‌تر نشان داده‌اند. حتی یک ژنرال انگلیسی در منطقه گفت، نشانه‌ای مبنی بر افزایش تهدید ایران رؤیت نکرده است. وزارت دفاع انگلیس نیز امروز این گفته را تأیید کرد.

نویسنده افزود: موضوع نگران کننده این است که بولتون یک جنگجوی کارکشته است که در فشار برای اجرای دیدگاه‌های خود ماهر است و سابقه‌ای طولانی در استفاده از چنین مهارت‌هایی برای تضعیف دیپلماسی و لغو توافقات کنترل سلاح دارد.

بولتون به عنوان مقام ارشد دولت «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا نقش کلیدی را در لغو چارچوب مورد توافق در دولت «بیل کلینتون» رئیس جمهوری پیشین آمریکا ایفا کرد که مانع از برنامه هسته‌ای پلوتونیوم کره شمالی می‌شد. چهار سال بعد کره شمالی اولین بمب اتمی خود را آزمایش کرد.

او همچنین به عنوان مقام ارشد دولت ترامپ برای خارج کردن آمریکا از یک توافق سلاح هسته‌ای مهم با روسیه نقش داشت. هرچند معلوم نیست که بولتون چه میزان در به شکست کشاندن مذاکرات ترامپ با رهبرکره شمالی در هانوی نقش داشته است، وی علناً خواستار پیدا کردن به اصطلاح «الگوی لیبی» در کره شمالی بوده است. به عبارت دیگر تغییر حکومت با استفاده از نیروی نظامی بخشی از برنامه بولتون است.

بولتون ماه‌ها قبل از پیوستن به دولت ترامپ به دنبال بهانه‌ای قانونی برای جنگ با پیونگ یانگ بود. اگر پنتاگون طرح‌هایی برای اعزام ۱۲۰ هزار نیرو به منطقه برای مقابله با تهران داشته باشد، وی تاکنون موفق شده آمریکا را به سمت نتیجه دلخواه با ایران سوق دهد. البته نشانه‌های امیدوارکننده درباره امکان جلوگیری از جنگ وجود دارد زیرا مقامات آمریکایی و اروپایی ظاهراً زنگ هشدار را درباره اقدامات بولتون بصدا در آورده‌اند و درباره استفاده گمراه کننده از اطلاعات درباره ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. با این حال بولتون ظاهراً می‌داند که زمان حضور ترامپ در دولت محدود است.

در نهایت این سوال مطرح است که آیا رئیس جمهور آمریکا می‌تواند به وعده خود درباره خودداری از ورود به جنگ‌های بیشتر عمل کند یا اجازه می‌دهد بولتون او را به گوشه رینگ کشانده و باعث شود چاره‌ای به جز ورود جنگ با ایران نداشته باشد.

روزنامه واشنگتن پیشتر در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده گزارش داده بود که ترامپ از اینکه بولتون او را به اصطلاح به «گوشه رینگ» کشانده و او را از نقطه آرامش خارج کرده نگران است.
  منبع: ایرنا کپی متن خبر برچسب ها: آمریکا

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ

مسابقات قهرمانی جهان، تور حرفه‌ای اسنوکر که مهم‌ترین تورنمنت این رشته است، از اول اردیبهشت آغاز شده و تا هفدهم همین ماه در شفیلد انگلیس ادامه دارد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،رقابت‌های انتخابی این مسابقات از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۲۹ اردیبهشت ادامه دارد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان هستند. سرخوش اولین تجربه خود را پشت سرگذاشت و پس از شکست در رقابت اول از صعود به مرحله بعد باز ماند.

وفایی با رتبه جهانی ۱۹، اولین بازی خود را در جدول مقدماتی به پایان رساند. بخش اول این بازی برابر مارکوفو از هنگ‌کنگ با رنکینگ ۸۳ جهان با نتیجه ۶ بر ۳ به نفع وفایی به پایان رسید و رقابت در بخش دوم نیز باز هم با برتری وفایی با نتیجه ۱۰ بر ۴ به پایان رسید. او با این پیروزی در یک قدمی حضور در جدول اصلی و یک‌هشتم این مسابقات قرار گرفت.

وفایی توانست با پیروزی در مرحله مقدماتی به جمع ۳۲ نفر برتر مسابقات برسد و پس از صعود به جدول اصلی، با جاد ترامپ، نفر دوم اسنوکر جهان و برترین بازیکن این فصل تور اسنوکر حرفه‌ای‌ها روبه‌رو شد.

در بخش اول وفایی با نتیجه ۶-۳ از حریف انگلیسی عقب افتاد و در بخش دوم نیز نتوانست بر او غلبه کند. نهایتا این بازی با نتیجه ۱۰-۵ به سود ترامپ به پایان رسید و وفایی از یک هشتم رقابت‌های قهرمانی جهان حذف شد. ترامپ با عبور از وفایی، در مرحله یک چهارم نهایی با جک جونز، رتبه ۴۱ جهان رو به رو شد. ترامپ که خود را برای رویارویی با سالیوان، اسطوره جهان اسنوکر در نیمه‌نهایی آماده کرده بود، در عین ناباوری مقابل جونز با نتیجه ۱۳ بر ۹ شکست خورد و از رقابت‌ها حذف شد.

رونی اُسالیوان نیز در مرحله یک چهارم با استوارت بینگهام روبه‌رو شد ولی نتوانست پیروز میدان باشد. تقریبا تمام مخاطبان به این امید بودند که این اسطوره تاریخ اسنوکر، یک پای فینال باشد، اما حذف او و تمام بازیکنان برتر رنکینگ جهانی، مخاطبان این رشته را بسیار شگفت‌زده کرد.

نهایتا جک جونز که با رنکینگ ۴۴ وارد این رقابت‌ها شد، پس از صعود به رتبه ۱۶ جهان، به فینال مسابقات رسید و با کایرن ویلسون با رتبه ۱۲ جهانی روبه‌رو شد. جونز در مسیر صعود خود توانست جاد ترامپ را شکست دهد و ویلسون نیز سالیوان را پشت سر گذاشت. این ۲ بازیکن توانستند برترین اسنوکرباز‌های جهان را شکست دهند و رقابت فینال این ۲ می‌تواند حساسیت و جذابین خاص خودش را داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • حذف ترامپ و ستاره ایرانی از قهرمانی جهان
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد